1968! Ik herinner me dat nog. Een geweldig jaar. Vanwege het 25-jarig Jubileum van het koor. Film kijken in de Ark: de Negerhut van Oom Tom. En een optreden van de Tobies, een dolkomisch duo. Ik was pas 9 maar grappig dat je dat nog weet. En dan al die uitvoeringen. Man man wat was het druk. In onderstaand programma zie je het repetitieschema van sept, oktober en november 1968. En zo ging het het hele jaar door.

Hieronder tref je de muziek aan die we als koor zongen op het Jubileumconcert op 17 november 1968. Het programmaboekje zie je hieronder ook zodat je het een beetje kunt volgen. Voldoende krantenknipsels natuurlijk. Die vind je ook hieronder. En……jawel heel bijzonder: de aantekeningen van meneer Felix uit zijn eigen plakboeken. Daar zijn er 3 van. Hij hield die bij van 1960 toe hij begon tot 1975. Ik heb even de 2 pagina’s over het jubileum hier neergezet. Let speciaal ook even over het sterven van meneer de Rooij. Voor de ingewijden: hij was hoofd van de school en een belangrijk man bij het koor!

En wat dacht je van het Jubileum koorblad! Lees het hieronder helemaal. Met stukjes van Deken Broekman, Cor Suys, Martien Habraken, bestuur Cantasona, meester Sterren etc. etc. Mooi mooi dat we dat nog hebben.

Maar luister vooral ook naar de muziek van het concert. En je weet het: rechtermuisknop op een titel voor download van de mp3. Oh en de krantenartikelen en dergelijke kun je natuurlijk gewoon bewaren als je ze bekeken hebt.

Genieten mensen: luister en lees ze!

Concert 17 november 1968 t.g.v. het 25-jarig Jubileum van het Heilig Hartkoor

 

Programmaboekje, aantekeningen Joop Felix, krantenknipsels en Koorkrant

 

Heb jij nog foto’s van het jubileumjaar 1968? Laat het ons weten via jongenskoorcantasonaboxtel@gmail.com