Videotapes van Jacques Ghijssens
Van Jacques Ghijssens kregen we 3 tapes met opnames die hij maakte toen hij Caba-leider was samen met Hans van Liempt. Op 2 tapes staan opnames van een Cabakamp (waaronder deze) en op een andere tape staan opnames van een jongenskoorkamp in Luijcksgestel op het terrein van de zwarte bergen.
Probleem was natuurlijk hoe krijgen we die tapes gedigitaliseerd naar een videobestand. We hebben oude projectors geprobeerd van Ad Boleij en Jacques zelf maar bij de een was de lamp kapot en de andere had geen correct spoeltje. Gelukkig vond Hans van Liempt iemand in zijn netwerk die de tapes om kon zetten.

Cabakamp Grevels Luxmberg in 1968
De eerste tape is opgenomen tijdens een Cabakamp in Grevels denken we en het zal rond 1968 geweest zijn. We hebben er muziek-opnames van Martien Habraken onder gezet die hij opnam met zijn roemruchte Revox bandrecorder in de gymzaal van de St. Franciscus jongensschool in de Ons Doelstraat in Boxtel. Je hoort de Nachtegaaltjes van Piet Bloem zoals ze zich noemden.

Wie zie je in de video?
Op de video zien we diverse bekenden zoals Piet Boleij, Frans Barten, de Koning, Schuurmans, Vlaminckx, van de Langenberg, Langenhuizen en natuurlijk Wim Bevers etc etc. Piet Bloem en Martien Habraken komen ook in beeld. De bus van het Jongenskoor Cantasona, de Troubadour, heeft kennelijk gediend als vervoersmiddel en je herkent “de bruine tent”.

Herken jij nog jongens in deze video , laat het dan weten hieronder in de reacties. Of misschien weet jij precies wanneer het was. Laat het ons weten.

Binnenkort komen de andere 2 tapes hier op de website dus hou hem in de gaten ūüėČ