Ceciliafeest. Ken je dat nog? Ter ere van de patrones van de kerkzangers werd dan gefeest. De jongens hadden dan een uitstapje of film vaak met traktaties en het onvermijdelijke frietje. De heren hadden dan ook een koorfeest. We vonden een bijzonder voorbeeld van zo’n Ceciliafeest van het herenkoor, nl. het 25-jarig jubileum van Martin Habraken en Cees Timmermans (hij was heel lang bibliothecaris van het koor en zorgde voor de muziek).

Hieronder vind je de audio van het cabaret van die avond. Sketches, veel zingen etc. Zo hoor je een liturgisch potpourri, komt Farce Majeur voorbij (wie kent het nog? ūüėČ ), hoor je Drs.P, “Roept u maar” en wordt het kampterrein ingericht. Onder de audio staat het boek dat Martien en Cees aangeboden kregen. Met hele bijzondere foto’s. Want als we het zo goed bekijken zijn het zwart-wit foto’s (gemaakt door Ad Boleij, die jaren de scepter zwierde op het jongenskoorkamp) waarbij de hoofdpersonen naderhand ingekleurd zijn. Ik schat dat dat door Jan Barten is gedaan.

Het geheel gaat op zich niet over het jongenskoor, maar er komen zoveel mensen op de foto voorbij in het boek die met het jongenskoor te maken hebben gehad, zoals Cor Suijs, Martien Habraben, Piet Bloem, Evert Meijs, Wil Sep, Thed van den Aker en pastoor van Mulukom. En bijna alle mensen die je hoort en ziet waren ook eens jongenskoorknaap. Dus te mooi om dat hier niet vast te leggen en jullie er deelgenoot van te maken. Ook Hans van Liempt en Kees Doevendans, mede-organisatoren van de re√ľnie deden mee.

De teksten van de sketches en conferences vind je dus ook in dat boek dat Martien en Cees aangeboden kregen namens het herenkoor. Je kunt het dus beluisteren en gelijk meelezen met wat er uitgevoerd of opgevoerd wordt.
De audio begint met de liturgische potpourri. Die vind je als 1e bladmuziek vooraan in het boek.

Op de foto hierboven zie je van links naar rechts Wil Sep, Hans van Liempt, Jan Barten, Thed van den Aker en Kees Doevendans
Het boek komt via Lian Langerwerf-Vermeer van Martien Habraken en de audio is van Toon van der Struijk en Sjef Vlamings via Geert Koelink. Geert en Lian bedankt!