Op 8 juni hadden de Zangers van Cantasona (oud leden van jongenskoor Cantasona) hun 2e repetitie in de Petrus Basiliek in Boxtel. Er werd stevig gewerkt olv Kees Doevendans en met medewerking van organist Thed van den Aker aan de mannenmis, Ave Maria en Pange Linga van Perosi. Daarnaast werden de liederen en acclamaties voor de mis in Hoogstraten geoefende.
Na de koffie werd de mis en de 2 motetten integraal opgenomen door Ruud van Nooijen met hoogwaardige audio-opnameapparatuur. Het “opname 5 tellen na nu” bracht weer nostalgische herinneringen terug van radio-uitzendingen en lp opnames.

En hoe bijzonder was het om het oudste nog in leven zijnde oud jongenskoorlid Piet Snijders te mogen begroeten! Hij heeft 2 uur zitten genieten voor in de kerk. Na afloopt kregen we een applaus van hem en zei hij: “Een 10 met kippenvel in de Benedictus!”

Ook oud jongenskoorlid en dirigent van de Schola Cantorum in de St. Jan den Bosch Jeroen Felix kwam na zijn repetitie ons bezoeken en te beluisteren hoe het klonk. Hij werd, zo vertelde hij, bij het openen van de kerkdeur overweldigd door de prachtige koorklank. Hij feliciteerde ons met de mooie zang, waarbij hem vooral de homogene en prachtige koorklank opvielen. Heel bijzonder vond hij het!
Ook dirigent Kees Doevendans stond regelmatig te stralen. Hoe bijzonder is het dat ruim 30 mensen die elkaar vaak meer dan 30-40 jaar niet gezien hebben ineens een homogene, serene koorklank hebben, waarbij elke aanwijzing van de dirigent direct in de praktijk werd toegepast. Het leek wel of we weer (bijna) dagelijks repeteerden zoals vroeger bij het jongenskoor. Een feest van saamhorigheid en muzikaliteit gevormd door de opleiding en repetities die we allemaal hebben mogen genieten bij dit fantastische jongenskoor van weleer.

Onderstaand tref je een set foto’s aan van de repetitie gemaakt door oud jongenskoorlid Hans Kerremans
Klik op een foto om door het album te kunnen bladeren.