Een boek over Jongenskoor Cantasona …

Is dat belangrijk? Is dat nodig? Is dat leuk? Wij vinden van wel!

Want dit jongenskoor, dat in 1943 werd heropgericht en in 1999 zijn einde vond, heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op honderden zo niet duizenden Boxtelaren. Daarnaast was Cantasona tientallen jaren een begrip op radio en televisie door talloze opnamen en rechtstreekse uitzendingen; hiermee verwierf Cantasona, als een van de weinige jongenskoren, ook buiten Boxtel nationale bekendheid.

Binnenkort zal de prijs bekend gemaakt worden en is er de mogelijkheid om in te tekenen voor dit boek! Hou de pagina van de facebookgroep van Jongenskoor Cantasona in de gaten en deze website! Hierboven de cover van het boek.

De groep Averroës bestaat al sinds 2008 en komt vrijwel wekelijks bij elkaar.
Deze 5 oud-leden van Cantasona stelden zich al in 2011 ten doel om de herinnering aan het jongenskoor levend te houden. In 1e instantie gebeurde dit vooral door het verzamelen en archiveren van materiaal, en in een later stadium door via sociale media en deze website hier meer bekendheid aan te geven.
In november 2018 is het 75 jaar geleden dat Cantasona werd (her)opgericht. Dit was voor Averroës aanleiding om ook dit boek samen te stellen, een bloemlezing die aan de hand van thema’s een beeld geeft van de geschiedenis van het jongenskoor.

AVERROËS
Kees Doevendans, Geert Koelink, Hans van Liempt, Mart van Schijndel, Jos Vervoort