Prachtige authentieke filmopnames uit 1968 van meneer Boleij, de vader van Wim, Piet, Ad Boleij. Hij filmde al in 1963! Deze opname kreeg ik van Wim Boleij en komen dus uit het archief van de familie Boleij. Je ziet opnames uit 1968 van de mensen die naar de Plechtige en Feestelijk Hoogmis gingen. Het was immers het jaar van het 25-jairg bestaan van het heilig Hartkoor. En deze hoogmis, waarin we de mis van Charpentier zongen met orkest werd voorgegaan door mgr. Bluijssen. Je ziet hem even door het gangpad lopen en achter de lezenaar staan.
Ook zie je het koor en meneer Felix.
Na de hoogmis zie je een aantal jongens waaronder Paul Baars, Hans de Bresser, Martin van de Ven en ikzelf met Piet Bloem naar de Ark lopen. Even later gevolgd door enkele heren van het koor, waaronder Kees Timmermans met fiets. Ook zie je regelmatig Cor Suys (met hoedje en wat slecht ter been) als hij de kerk in loopt en bij de Ark buiten komt.

Ik heb het Christum Ducem onder de beelden gezet omdat er geen geluid bij is. De beelden zijn niet echt scherp. Het is immers gedigitaliseerd van een 8mm film. Maar wel mooi dat we dit materiaal nog hebben.

Meer materiaal van het jubileum hebben we in dit bericht gezet. Hieronder heb ik nogmaals de audio van het concert neergezet om te beluisteren en de krantenknipsels, foto’s en koorkrant van het jubileum om door heen te bladeren.

Concert 17 november 1968 t.g.v. het 25-jarig Jubileum van het Heilig Hartkoor

 

Programmaboekje, aantekeningen Joop Felix, krantenknipsels en Koorkrant