Wim Bevers vertrok in 1983 naar Nieuw Zeeland, naar Balcairn (ten noordwesten van Christchurch). Van 1957 tot zijn militaire dienst was hij bij het Jongenskoor Cantasona en de Caba. In dit interview dat Hans van Liempt met hem had horen we sappige verhalen en anekdotes, herinneringen en veel namen van destijds. Hij onmoette als koorknaap mgr Blussen toen die net bisschop was en had een hilarisch onderonsje met de bisschop.
Wim heeft de Caba mee heropgericht en was een tijd voorzitter “omdat iemand met unne grote mond deh moest doen’. We komen veel te weten over het reilen zeilen bij de Caba. Ook horen we waarom hij en zijn vriendin destijds naar Nieuw Zeeland emigreerden. En we horen dat hij zijn voorzitterschap bij de Caba altijd op zijn cv heeft gezet en wat hem die periode heeft gebracht.
Een mooi verhaal doorspekt met allerlei grappen en kwinkslagen, maar tegelijkertijd een mooi tijdsdocument van zijn periode.

Hij heeft het ook over kampen in Luxemburg. Bij dit kamp op de video hieronder was hij dus ook bij. Als je goed kijkt kun je hem vinden. En op de foto’s daaronder staat hij ook zeker een paar maal.