Als afscheid van dirigent Joop Felix die van 1960 tot 1990 het Heilig Hartkoor (met Jongenskoor Cantasona) leidde togen we naar Parijs. We zongen daar in de Notre Dame en de parochiekerk van St. Arnoult waar we ook overnachtten. Een indrukwekkende en gezellige reis. Heb jij nog herinneringen aan deze reis, laat het hieronder de reacties weten. Zo leggen we ook jouw mening vast in dit digitale archief.

Dit is de onbewerkte video die opgenomen is door een van de leden op een Video8 camera in 1990 (Jeroen Felix). Door wat omwegen en converteren hebben we de video tot een digitaal bestand weten om te zetten. De kwaliteit is niet wat we in deze tijd verwachten, maar voor die tijd (1990) was dit normaal. We laten bewust de complete video in tact om zo recht te doen aan een mooi tijdsdocument en alles te laten zien wat de cameraman ook zag.

Voor de download-liefhebbers: klik op deze link om de video te kunnen downloaden met de downloadknop

Hieronder enkele foto’s die oud-leden van Cantasona op Facebook plaatsten. Kom daar ook gerust eens kijken. Klik op een foto om door het album te bladeren. Je krijgt dan alle foto’s te zien. Of klik op de Bekijk meer knop voor de kleine plaatjes.
En ook leuk: een verslagje uit de Korenaar (de Cantasona-krant) van december 1990 van Francien Theeuwes een moeder van een van de jongens en tevens kersvers bestuurslid en degene die ons verblijf in St. Arnoult geregeld had. Klik op het plaatje om de pdf te lezen.

Klik op een foto voor een vergroting en het album

Klik op het document om het verslag te lezen